یو پی اس چیست؟

فاراتل، اولین و بزرگترین تولید کننده یو پی اس در ایران

یو پی اس چیست؟؟

یو پی‌ اس به زبان خودمانی چه دستگاهی بوده و موارد کاربرد آن چیست؟ توضیح روان و ساده‌ی آن را اینجا بخوانید.
دانستن این موضوع حائز اهمیت است که: بسیاری از دستگاه‌ها و رخدادهای آب و هوایی از قبیل رعد و برق، افتادن درخت‌ها، اتصال کوتاه و غیره بر جریانی که توسط کامپیوترها، سیستم‌های اتوماتیک و سخت‌افزار تغذیه می‌شود اثر می‌گذارد. همچنانکه قدم به هزارۀ جدید می‌گذاریم، عنوان‌های خبری پیوسته متذکر می‌شوند که اقتصاد شبکۀ در حال توسعه به طرز قابل توجهی متکی به منابع انرژی و همچنین پخش آن است. و همچنانکه تجارت‌ها بیشتر به الکترونیک اتکا پیدا می‌کنند، بیشتر در معرض مشکلاتی که در تولید، توسعه و انتقال برق وجود دارد قرار می‌گیرند.
امروزه اعتماد حرف اول را می‌زند. اگر شما یا مشتریان بعلت مشکلات ناشی از برق، قادر به دسترسی به برنامه‌های اصلی شرکت نباشید، اعتبار و درآمد خود را از دست می‌دهید. یک اصل ساده در اقتصاد موفق این است که: اگر در دسترس نباشید مشتری خود را از دست می‌دهید.

منبع تغذیه بدون قطع برق : یوپی‌اس


سیستم یو‌ پی‌ اس از وسایل الکتریکی حساس در برابر نوسانات برق محافظت کرده و از تعمیرات و عقب افتادگی هزینه‌بردار جلوگیری می‌نمابد. یوپی‌اس برای محافظت از دستگاه‌های الکتریکی حساس، ثبات جریان و برق تقویتی فراهم نموده و به آنلاین ماندن برنامه های حساس کمک می‌نماید.

در برابر موج ناگهانی ولتاژ محافظت ایجاد کند، ولتاژ را تنظیم کند یا باعث ثبات جریان شود.
در زمان قطعی گذرا و نوسانات ولتاژ، عملیات بدون توقف برق ایجاد کند.
زمان کافی برای اپراتور فراهم کند تا اپراتور اطلاعات را ذخیره نماید، فایل های باز را ببندد و کامپیوتر را shut down کند.
باعث تجمع برق ژنراتور یا سیستم پشتیبان شود تا در قطعی های بلند مدت برنامه ها متوقف نشوند.
با یوپی‌اس از چه وسیله‌ای می‌توان محافظت کرد؟
امروزه هر دستگاهی که نگرانی قطع برق برنامه‌های حساس آن وجود دارد، باید از سیستم یوپی‌اس محافظت برق استفاده نماید . مثلا:

کامپیوترهای شخصی و شبکه‌های کوچک
شبکه‌های LAN و WAN
دستگاه‌های ذخیره اطلاعات
تلفن‌های الکتریکی
عملیات صنعتی
سیستم‌های امنیتی و کنترل اتوماتیک ساختمان
محافظ تجهیزات حساسی چون پزشکی
سایر…


یو پی اس چگونه کار میکند؟


سیستم ذخیره دائمی انرژی یا یو پی اس دارای مدار و عملکرد ساده ای است. سیستم یو پی اس چگونه کار میکند؟ یو پی اس ها از سه بخش یکسو کننده، باتری ذخیره انرژی، کلیدهای رله، مدار یا بورد تنظیم جریان و اینورتر تشکیل شده اند. از نظر فیزیکی یک یو پی اس یک مخزن ذخیره هوشمند انرژی برق است. جریان برق شبکه یا همان برق شهر غالبا دارای نوسانات ولتاژی است که نای از تغییرات مصرف در شبکه است. با کاش مصرف در برخی ساعات، ولتاژ ۲۰ تا ۳۰ ولت افزایش می یابد و برعکس در مواقع پیک مصرف جریان بسیار زیادی از شبکه عبور میکند و جریان و ولتاژ دایما در شبکه نوسان میکند. این نوسانات برای مصرف کننده مطلوب نیستند. یو پی اس توسط یک مدار یکسو کننده جریان خام و بی کیفیت را تبدیل به یک جریان مستقیم DC می نماید. یکسو کننده یو پی اس چگونه کار میکند نیز خود مهم است و یکسو کننده نیز باید نسبت به نوسانات برق ورودی مصون باشند و حرارت زیادی تولید نکنند.

در مرحله بعد جریان در باتریهای سربی ذخیره میشود. بسته به طراحی باتری و کیفیت مواد آن و تعداد آن یو پی اس میتواند ۲ تا ۸ ساعت جریان را در خود ذخیره کند که از این مقدار معمولا ۱۰% انتهایی آن قابل استفاده کامل نیست و با نوسان ولتاژ همراه است. طراحی باتری در شکل هندسی و فضایی که یو پی اس اشغال میکند نیز اثر بسیار دارد. انواع آلمانی و آمریکایی معمولا از نسبت توان به وزن بیشتری برخوردارند.

مرحله نهایی کار یو پی اس


در نهایت هنگامی که نوسانات ولتاژ به حد مشخص تنظیم شده در رله رسید، مدار اصلی یا بای پی عبور جریان قطع و مدار خروجی باتری بکار می افتد و جریان باتری وارد یک بورد اصلاحگر می شود و کیفیت برق بالاتر میرود. بورد تنظیمی اشاره شده فقط در یو پی اس های با کیفیت برق خیلی بالا تعبیه میشود. در نهایت جریان وارد یک اینورتر میشود تا مجددا به جریان متناوب تبدیل شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    منو اصلی